Dnes 21.10.2024 od 21:00 bude prebiehať údržba webovej stránky a web bude nedostupný

Spustené sú aj objednávky do zahraničných krajín, kde nie je potrebné platiť clo!

Kolagén, krása a hroznové polyfenoly

Ukázalo sa, že polyfenoly z hroznových jadierok podporujú tvorbu prirodzeného kolagénu niekoľkými spôsobmi. Kolagén je hlavným proteínom v spojivovom tkanive tela a zohráva rozhodujúcu úlohu pri udržiavaní pevnosti a pružnosti kože, kostí, šliach a väzov.

Jedným zo spôsobov, ako polyfenoly z hroznových jadierok podporujú tvorbu kolagénu, je podpora aktivity enzýmov, ktoré sa podieľajú na syntéze kolagénu. Štúdie napríklad ukázali, že výrobky z hroznových jadierok môžu zvýšiť aktivitu lyzylhydroxylázy, enzýmu, ktorý je nevyhnutný pre zosieťovanie kolagénových vlákien.

Polyfenoly z hroznových jadierok majú tiež antioxidačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť chrániť kolagénové vlákna pred poškodením spôsobeným voľnými radikálmi. Voľné radikály sú nestabilné molekuly, ktoré môžu poškodiť bunky a tkanivá vrátane kolagénových vlákien. Neutralizáciou voľných radikálov môžu polyfenoly z hroznových jadierok pomôcť zachovať integritu kolagénových vlákien a podporiť ich syntézu.

Okrem toho sa ukázalo, že polyfenoly z hroznových jadierok podporujú produkciu kyseliny hyalurónovej, molekuly, ktorá je dôležitá pre udržanie hydratácie a pružnosti pokožky. Kyselina hyalurónová spolupracuje s kolagénom a dodáva pokožke jej štruktúru a pružnosť.

Celkovo majú polyfenoly z hroznových jadierok potenciál podporovať tvorbu kolagénu a pomáhajú udržiavať zdravie a pružnosť pokožky, kostí, šliach a väzov. Na úplné pochopenie mechanizmov, ktorými polyfenoly z hroznových jadierok uplatňujú svoje účinky na syntézu kolagénu a na určenie optimálnej dávky a trvania suplementácie pre maximálny úžitok, je však potrebný ďalší výskum.